(FOTO) Vama Albița, principala „poartă” de intrare în UE la granița de est a României, arată ca după bombardament

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Considerată a fi principala poartă de intrare în Uniunea Europeană la granița de est a României, Vama Albița arată ca după bombardament, iar șoferilor care tranzitează punctul de frontieră le este imposibil să mai ocolească gropile uriașe formate pe asfalt, scrie Adevărul România.

În ultimele zile, mai mulți conducători auto au rămas cu autoturismele suspendate în craterele care au ciuruit asfaltul din Vama Albița. Un martor a fotografiat dezastrul din cel mai mare punct de frontieră de la Estul României, iar imaginile au devenit virale pe internet.

Nimeni nu a făcut nicio investiție în infrastructură în ultimii 21 de ani, deși pe aici trec zilnic peste 1.200 de mașini și până la 10.000 de oameni, adică un sfert din traficul din vămile terestre din țară. Infrastructura rutieră din cadrul punctelor de frontieră se află în subordinea ANAF.

În toamna anului trecut, autoritățile din Vaslui și Iași s-au întâlnit în Vama Albița pentru a identifica soluții pentru situația critică. Atunci, prefecții celor două județe au anunțat că vor înainta un memoriu către Guvern pentru a reabilita infrastructura rutieră din punctul vamal cât mai urgent. Aceștia au solicitat trecerea șoselei din Vama Albița a Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și reabilitarea ulterioară a acestei, fie alocarea de fonduri de către ANAF pentru refacerea drumurilor.

Soluțiile urgente solicitate Guvernului de către autoritățile locale au rămas, însă, doar pe hârtie, iar precipitațiile căzute în timpul iernii au distrus și mai mult șoseaua din Vama Albița.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...