Silvia Radu l-a demis pe șeful Direcției sănătății Mihai Moldovanu: Am văzut o grămadă de nereguli

Primarul interimar al capitalei Silvia Radu l-a demis astăzi pe șeful Direcției sănătății, Mihai Moldovanu. Silvia Radu a invocat defecțiuni în administrarea sistemului municipal de sănătate, declarând că zilnic sunt recepționate plângeri din partea cetățenilor.

De asemenea, au fost recepționate numeroase plângeri de la doctori, care spun că sunt obligați de administrația spitalelor să comită lucruri ilegale.

“Eu personal am fost în controale și am văzut o grămadă de nereguli. Uneori se inaugurează secții și sunt prezentate imagini frumoase, iar după ce presa pleacă sunt strânse cearșafurile, alteori medicii sunt puși să strângă bani pentru unele reparații. Aceasta nu este administrație, este o îmbinare de hoție, șantaj și minciună”, a comentat Silvia Radu.

Aceasta a declarat c[ primii care suferă sunt pacienții, apoi doctorii care încep să plece din sistem.

“Drept urmare consider firească curățenia lună nu doar a orașului dar și a administrației publice din Chișinău care trebuie periată de corupți și oameni lipsiți de responsabilitate”, a adăugat ea.

La începutul lunii februarie, între Silvia Radu și Mihai Moldovanu s-a iscat un conflict, după ce primarul interimar a declarat că l-a prins chefuind, împreună cu conducerea Spitalului nr. 1, atunci când a făcut o vizită inopinată la instituția medicală. Atunci Moldovanu a negat acuzațiile, declarând că Radu că are o problemă personală cu funcționarii de la Partidul Liberal, din care face parte și el.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.