/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Apă-Canal Chișinău a descoperit într-un apartament volum nedeclarat de 434 m3 apă

missing
29 martie 2018, ora 08:48

Potrivit furnizorului de apă, blocul este gestionat de către Regia locativ-comunală Durlești. Facturarea serviciilor de apă și canalizare și repartizarea cotei-părți este efectuată de către ÎM „Infocom”, ca urmare a datelor prezentate de către consumatori. Deși conform condițiilor contractuale, gestionarul blocului este persoana care răspunde de buna administrare a casei, acesta nu a conlucrat cu specialiștii ACC și nu a asistat la inspectarea contoarelor din apartamente.

În rezultatul verificărilor, angajații furnizorului de apă au depistat mai multe nereguli. În primul rând, în blocul respectiv exista o conectare neautorizată la serviciul de apă și canalizare. Fapt ce a condus la înregistrarea unui volum mare de apă nefacturat.

Totodată, problema cea mai mare din acest bloc este volumul de apă nedeclarat de către consumatori. În ceea ce privește cota-parte doar în cele 12 apartamente în care au avut acces specialiștii ACC, doar pentru luna februarie și martie în doar trei apartamente s-a înregistrat un volum de apă nedeclarat de circa 472 m 3.

Astfel, într-un apartament s-a înregistrat un volum de apă nefacturat de circa 20 m 3, în altul- 18 m3, iar în al treilea avem 434 m3 de apă nedeclarată. În apartamentul cu cel mai mare volum de apă nefacturat, trăiesc în chirie, iar persoanele intenționat nu indicau datele de la contor corect. La final, acest volum de apă a fost expus spre plată consumatorului respectiv. Nu este specificat însă dacă apă nedeclarată era caldă sau rece.

Specialiștii ACC susțin că problema diferenței de volum trebuie căutată în scara blocului. Pot fi scurgeri de apă în apartamente, unii locatari prezintă indicii eronați, sau în apartamentele în care nu sunt instalate contoare, locuiesc mai mulți oameni decât sunt de fapt înregistrați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram