/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Dosarul Skripal: Poliția a găsit locul otrăvirii fostului spion rus și fiicei sale

missing
29 martie 2018, ora 06:31

“Experţii au stabilit că cea mai mare concentraţie de agent neurotoxic s-a aflat pe uşa de la intrarea acestui domiciliu”, a făcut cunoscut poliţia într-un comunicat.

“Urme de agent neurotoxic au fost găsite şi în alte locuri unde anchetatorii au lucrat în ultimele săptămâni, dar la concentraţii mai mici decât cea găsită la domiciliul acestuia”, a precizat şeful departamentului antiterorist din cadrul poliţiei londoneze, Dean Haydon.

Londra a acuzat Rusia că este responsabilă de otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale, ceea ce Moscova neagă.

Urmând exemplul Marii Britanii care a expulzat 23 de diplomaţi ruşi ca represalii, peste 25 de ţări au anunţat de la începutul săptămânii măsuri similare, la care Rusia a promis să riposteze. În special, Statele Unite au decis să expulzeze 60 de diplomaţi ruşi.

Anchetatorii au pus deja sub sigiliu banca pe care au fost găsite cele două victime, un bar şi un restaurant unde fost văzute, precum şi mormântul soţiei lui Serghei Skripal.

Ancheta, la care participă aproape 250 de specialişti, ar putea dura mai multe luni.

“Cei care locuiesc în cartierul familiei Skripal se pot aştepta să vadă poliţişti care fac cercetări în zonă, dar doresc să reafirm că riscul este foarte scăzut şi că aceste cercetări sunt făcute ca măsură de precauţie”, a adăugat Dean Haydon.

Serghei Skripal şi fiica lui se află în continuare în spital în comă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram