Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.03.2018

Chiril Gaburici: „Suntem într-o competiție regională pentru asigurarea unui mediu de afaceri atractiv”

Chiril Gaburici: „Suntem într-o competiție regională pentru asigurarea unui mediu de afaceri atractiv”

Climatul de afaceri în Republica Moldova, aplicarea impozitelor și taxelor în anul 2018, modernizarea administrării fiscale sunt câteva dintre subiectele discutate astăzi, în cadrul conferinței anuale de taxe a PricewaterhouseCoopers Moldova (PwC).

Prezent la eveniment, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat că prioritățile ministerului pentru 2018 sunt orientate pe dezvoltarea mediului de afaceri, unele direct - prin atragerea investițiilor, reforma regulatorie, altele indirect - prin asigurarea unei infrastructuri mai bune, cum ar fi infrastructura rutieră, securitatea energetică, comunicațiile.

„Bineînțeles, ne focusăm și pe implementarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, care asigură proces de reformare consistentă a tuturor aspectelor ce au impact asupra economiei țării noastre. Suntem într-o competiție regională pentru asigurarea unui flux constant de investiții străine directe și asigurarea unui mediu de afaceri atractiv”, a subliniat Chiril Gaburici.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, urmează a fi întreprinși pași rapizi și substanțiali pentru a asigura un loc mai bun Republicii Moldova în clasamentele internaționale, dar și pentru a îmbunătăți percepția companiilor străine și locale. „Este foarte importantă percepția populației și îmbunătățirea obiectivă a nivelului de trai. De aceea, ne concentrăm și pe probleme urgente, cum ar fi asigurarea prezenței forței de muncă pentru toate sectoarele economiei, nu doar cele considerate prioritare - IT, automotive. Doar împreună putem avea o viziune sănătoasă asupra acțiunilor pe care urmează să le facem, iar inițiativele de dialog public-privat, fie prin asociații de business, fie în cadrul conferințelor sunt foarte necesare”, a spus ministrul Chiril Gaburici.

În context, ministrul Economiei și Infrastructurii a mulțumit partenerilor de dezvoltare, inclusiv Guvernului Marii Britanii, pentru susținerea reformelor în domeniul economic.


În cadrul conferinței, participanții vor discuta despre parcursul reformelor pentru dezvoltarea afacerilor, fiscalitatea în Republica Moldova, provocările companiilor în raportarea fiscală, modernizarea administrării fiscale, regulile de concurență și protecția datelor cu caracter personal. De asemenea, un subiect de discuție va fi și succesul parcurilor IT din Republica Moldova.

Conferința a fost organizată de PwC Moldova, implementator al Fondului de Bună Guvernare, finanțat de Guvernul Marii Britanii, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus