Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.03.2018

Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, interesate de cooperarea în domeniul transportului aerian

Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, interesate de cooperarea în domeniul transportului aerian

Guvernul a aprobat astăzi inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului privind transportul aerian între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii și acordarea împuternicirilor pentru negocierea acestuia. Documentul, prezentat de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, are un caracter universal și urmează să stabilească, pentru prima dată, relații de cooperare în domeniul transporturilor aeriene dintre ambele state.

Potrivit lui Chiril Gaburici, documentul va stabili principiile de reglementare a funcționării serviciilor aeriene bilaterale și va crea premise pentru diversificarea destinațiilor din Aeroportul Internațional Chișinău. În prezent nicio companie aeriană națională nu operează zboruri spre SUA.

„Semnarea acestui Acord va contribui la consolidarea relațiilor diplomatice și economice, favorizarea climatului investițional dintre Republica Moldova și SUA, beneficiile fiind reciproce. Prin dezvoltarea traficului de pasageri între Republica Moldova și SUA se preconizează crearea de noi locuri de muncă, precum și beneficii directe pentru consumatori, care se vor reflecta în servicii de calitate, tarife mai mici și timp redus de călătorie”, a explicat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Pentru negocierea proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii privind transportul aerian, s-a creat o delegație oficială, care va fi condusă de secretarul de stat al Ministerului Economiei, Serghei Bucataru.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus