După ce şi-a citit discursul vreme de jumătate de oră, în care s-a lăudat că CNA a depistat în anul trecut 881 de infracţiuni, Bogdan Zumbreanu a fost luat la întrebări de către deputatul Tudor Deliu, membru al Comisiei parlamentare juridică, numiri şi imunităţi.

În timp ce mulţi bătrâni se plâng că indexarea pensiilor nici măcar nu ţine pasul scumpirilor, angajaţii de la CNA abia aşteaptă, se pare, să iasă la pensie.

Întrebat de ce în ultima perioadă foarte mulţi şefi de direcţie părăsesc CNA-ul, cea mai recentă demisie fiind a directorului adjunct Vadim Cojocaru, Bogdan Zumbreanu a răspuns: ”Cunoaşteţi că începând cu 1 aprilie, persoanele care au stagiul necesar de muncă au mai multe beneficii odată cu ieşirea la pensie. Vorbesc despre indexare. În ultimele zile, din cadrul CNA s-au eliberat, în legătură cu stabilirea pensiei, 11 persoane”.

La finalul şedinţei comune a comisiilor parlamentare juridică, numiri şi imunităţi şi a comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, preşedintele celei din urmă a propus ca raportul de activitate a CNA să fie audiat în plenul Parlamentului, dar a intervenit rapid deputatul PD, Artur Reşetnicov, care n-a părut deloc încântat de idee.

Reşetnicov a adăugat că dezbaterile din comisie i se par suficiente şi a propus ca directorul CNA să nu mai vină în faţa deputaţilor.

Membrii celor două comisii parlamentare s-au rezumat la a lua act de activitatea CNA pentru 2017, iar Biroul Permanent urmează să decidă dacă raportul CNA va fi sau nu audiat în şedinţă plenară.