Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   14 membri ai Parlamentului European…

14 membri ai Parlamentului European vin în R. Moldova, pentru a evalua reformele și utilizarea sprijinului financiar oferit de UE

Pixabay

O delegație din 14 membri ai Parlamentului European va veni în R. Moldova în perioada 3−6 aprilie, pentru a evalua nivelul de implementare a Acordului de asociere UE − R. Moldova, dar și utilizarea sprijinului financiar oferit de UE. Membrii delegației se vor întâlni cu membrii guvernului, președinții comisiilor parlamentare relevante, reprezentanții opoziției, dar și cu societatea civilă, pentru a discuta despre progresele înregistrate în realizarea reformelor, în special cele legate de statul de drept, buna guvernare, sectorul judiciar, mass-media, precum și evaluarea modului în care lupta împotriva corupției poate fi promovată și mai eficient prin cu ajutorul sprijinului financiar oferit de UE.

Delegația Parlamentului European din cadrul Comisiilor pentru Afaceri externe și Buget, și a Comitetului de Asociere parlamentară UE – Moldova (PAC), condusă de Laima Andrikienė, Andi Cristea și Siegfried Mureșan, va evalua eficiența asistenței acordate prin intermediul bugetului Uniunii Europene. Va fievaluată, în special, punerea în aplicare a Acordului de asociere UE − Moldova.

În cadrul vizitei, membrii Parlamentului European se vor întâlni cu conducerea R. Moldova, membrii guvernului, președinții comisiilor parlamentare relevante, reprezentanții opoziției, dar și cu societatea civilă, pentru a discuta despre progresele înregistrate în realizarea reformelor, în special cele legate de statul de drept, buna guvernare , sectorul judiciar, mass-media, precum și evaluarea modului în care lupta împotriva corupției poate fi promovată și mai eficient cu ajutorul sprijinului financiar oferit de UE.

La 5 aprilie, la sediul Parlamentului R. Moldova se va desfășura cea de-a șasea reuniune a Comisiei parlamentare de asociere UE-Moldova. După întâlnirile din R. Moldova, deputații europeni vor merge în Ucraina pentru a face bilanțul punerii în aplicare a Acordului de asociere UE − Ucraina.

La întoarcere, deputații vor raporta rezultatele către comisiile din care fac parte.

Sursa foto: Pixabay