Provincia Jeju din Republica Coreea va dona 450 de calculatoare pentru instituțiile de învățământ din R.Moldova

Provincia Jeju din Republica Coreea va dona 450 de calculatoare pentru instituțiile de învățământ general din Republica Moldova. În plus, 60 de cadre didactice de la noi din țară vor participa la cursuri de formare în domeniul TIC în Coreea.

Prevederi în acest sens sunt incluse în Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul TIC între Oficiul special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Republica Coreea și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) semnat astăzi la Chișinău.

Donația urmează să fie realizată în trei tranșe anuale (2018-2020), respectiv câte 150 computere și 20 de profesori instruiți pentru fiecare etapă.

Selectarea instituțiilor de învățământ și a cadrelor didactice beneficiare se face de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, conform unor criterii strict stabilite.

”Acest memorandum este un ajutor inestimabil din două considerente: în primul rând, pentru că educația digitală reprezintă una dintre prioritățile MECC, iar în al doilea rând – Coreea este unul dintre înaintașii dezvoltării tehnologiilor informaționale în întreaga lume, prin urmare, suportul și colaborarea anume cu Republica Coreea ne dă un plus de avantaj”, a declarat ministrul Monica Babuc.

La 21 septembrie 2015 a mai fost semnat un Memorandum similar între Ministerul Educației și Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Republica Coreea, pe un termen de trei ani (2015-2017), care a presupus donarea a 450 de computere pentru școlile din Republica Moldova și organizarea cursurilor de formare în domeniul TIC în Coreea pentru 60 de profesori de informatică.

Ultima tranșă (2017) de computere urmează să fie realizată în prima săptămână a lunii aprilie a anului curent.

Până în prezent, 24 de instituții de învățământ general au fost dotate cu computere oferite de către partenerii coreeni, numărul lor variind de la 5 la 15 bucăți, în dependență de numărul total de elevi din instituție.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.