Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Guvernul a respins două inițiative…

Guvernul a respins două inițiative de interzicere a camerelor video la BAC

Reuters

În cadrul ședinței de astăzi, 28 martie, membrii Guvernului au avizat negativ inițiativa deputaților socialiști Vlad Bătrâncea, Vasile Bolea și Vladimir Țurcan din decembrie 2017, „de a interzice monitorizarea video/audio a sălilor de clasă unde se petrece procesul de învățământ, inclusiv în timpul examenelor de Bacalaureat”. O inițiativă similară a fost înregistrată în Parlament și de către un grup de deputați PCRM la 1 martie curent. În ambele cazuri, membrii Guvernului au considerat inoportună promovarea proiectelor.

Anterior, au fost înregistrate alte două inițiative legislative, și anume nr. 217 din 28 mai 2013 și nr. 227 din 27 mai 2015. Ambele au fost avizate negativ de către Guvern. În avizele precedente s-a specificat că „supravegherea video a examenelor constituie o măsură menită să combată frauda, iar scopul final este buna organizare a examenelor, în condiţii egale pentru toţi elevii”.

În consecință, membrii Guvernului au considerat inoportună promovarea proiectelor și au avizat negativ inițiativele deputaților PSRM și PCRM.

 

 

Foto antet:  Monitorizarea video a elevilor în timpul examenului, China/Sursa: Reuters