Potrivit informaţiilor, grupările erau formate din cetăţeni ai Republicii Moldova, Ucrainei şi Poloniei, printre care foşti angajaţi ai Companiei de Tutungerie din RM „Tutun-CTC”. Printre reţinuţi este şi un moldovean.

În rezultatul acţiunilor efectuate, au fost reţinuţi opt membri activi ai grupării criminale, cu vârste cuprinse între 32 şi 53 de ani, originari din Ucraina, Polonia şi Republica Moldova.

„S-a stabilit că membrii grupurilor infracţionale au organizat şi monitorizat procesul de instalare a utilajelor speciale, destinate prelucrării, fabricării, ambalării ţigaretelor şi produselor de tutungerie, cu realizarea lor ulterioară pe piaţa tenebră de pe teritoriul Uniunii Europene, unii având sarcina de a selecta şi racola persoane cu cunoştinţe practice în domeniul ingineriei şi mecanicii la fabricile clandestine situate în Ucraina şi Polonia, iar alţii de a organiza şi transporta ilegal muncitorii spre destinaţie”, se arată într-un comunicat.

După mai multe verificări, au fost depistate şi ridicate maşini industriale pentru fabricarea ţigaretelor, precum şi echipamente auxiliare pentru prepararea materiilor prime, produse finite, 50 cutii de ţigări împachetate, materie primă în cantitate de 1500 kg de tutun netratate.

De asemenea, în cadrul percheziţiilor au fost ridicate două tone de materie primă, 20 de grame de metamfetamină, pastile Ecstasy, trei pachete cu marijuana, precum şi arme şi muniţii. Timp de un an de zile membrii acestei grupări au cauzat statului polonez un prejudiciu de 25 de milioane de euro.

Membrii gratii riscă să ajungă după gratii.