Camerele video și detectoarele de metale vor rămâne la centrele de BAC. Guvernul a respins proiectul de lege înaintat de PCRM

simulare-bacalaureat
Foto: PC: opiniatimisoarei.ro

Într-un proiect de lege Partidul Comuniștilor din Moldova au cerut modificarea articolului 31, aliniatul 8 ce ține de interzicerea echipării centrelor de BAC cu aparate de bruiere/depistare a legăturii telefonice, camere video precum și utilizarea detectoarelor de metale. Proiectul a fost respins în ședința Guvernului din data 28 martie 2018.

Guvernul a examinat proiectul de lege privind modificarea și completarea Codului educației al Republicii Moldova nr. 152 din 17 iulie 2014, înaintat cu titlu de inițiativă legislativă (nr. 73 din 1 martie 2018) de către un grup de deputați în Parlament, şi comunică următoarele: „Prezentul proiect își propune drept scop completarea art. 31 alin. (8) din Codul educaţiei cu o prevedere nouă care să permită desfăşurarea examenului național de bacalaureat fără utilizarea aparatelor de bruiere/depistare a legăturii telefonice, camerelor video, precum şi a detectoarelor de metale. Conform prevederilor art. 31 alin. (8) din Codul educației, învățămîntul liceal se încheie cu examenul național de bacalaureat, care se organizează în modul stabilit de autoritatea publică centrală cu competențe în domeniul educației. Astfel, norma legislativă este dezvoltată în Regulamentul cu privire la examenul naţional de bacalaureat unde sînt prevăzute toate detaliile de organizare și desfășurare a examenului, inclusiv cele referitoare la echiparea tehnică a centrelor de bacalaureat și a celor de evaluare.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente