/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete, flăcări în Rusia și atac la Harkov! SUA încep să trimită noul ajutor Kievului

Ambasada SUA salută decizia Republicii Moldova de a expulza diplomați ruși

missing
28 martie 2018, ora 13:29

„Fiind solidară cu partenerii săi europeni şi internaţionali, Republica Moldova a arătat cât de îngrijorată este comunitatea internațională de campania globală a Rusiei de subminare a păcii şi stabilității internaţionale, de amenințare a suveranității şi securității ţărilor din întreaga lume şi de destabilizare și discreditare a instituţiilor occidentale”, se notează într-un comunicat de presă al instituției.

Ambasada mai menționează că SUA s-a angajat „să responsabilizeze Rusia pentru tentativa ei din 4 martie de a asasina un cetățean britanic și pe fiica acestuia, folosind un agent neurotoxic de uz militar în Salisbury, Marea Britanie”.

Reprezentanța diplomatică califică acțiunile Rusiei drept un atac asupra Regatului Unic, care reprezintă o încălcare abuzivă a Convenției privind armele chimice și a dreptului internațional.

La începutul acestei săptămâni Casa Albă a anunţat despre expulzarea a zeci de ofiţeri de informații, care activau în SUA sub acoperire diplomatică, și, de asemenea, despre închiderea Consulatului rus din Seattle, Washington. Potrivit Casei Albe: „prin aceşti paşi, Statele Unite, aliaţii şi partenerii noştri, arată clar Rusiei că acţiunile ei au consecinţe. Statele Unite sunt pregătite să coopereze pentru a construi o relaţie mai bună cu Rusia, dar acest lucru se poate întâmpla doar cu o schimbare în comportamentul guvernului rus”.

„Statele Unite solicită Rusiei să-şi asume responsabilitatea pentru încălcările continue ale normelor internaţionale şi să demonstreze lumii că este capabilă să-și respecte angajamentele şi responsabilităţile internaţionale în calitate de membru al Consiliului de Securitate al ONU pentru a susţine pacea şi securitatea internaţională”, se mai menționează în comunicatul de presă al Ambasadei.

Menționăm că trei diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova au fost declarați persona non-grata. Mai multe detalii AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram