Mozilla te scapă de „imperfecțiunile” Facebook-ului printr-o aplicație gratuită, care nu îți va trăda parolele. Cum o descarci

d5975dea352e83f0f9065ac69d4d920a

Într-o perioadă în care din ce în ce mai mulți utilizatori își șterg conturile de Facebook, Mozilla încearcă să te ajute să nu renunți la cont, dar să fii un pic mai liniștit.

Facebook te urmărește în fiecare colț al Internetului. Știe tot ce faci, cu cine vorbești, unde te duci, ce cumperi sau ce vizitezi. Deși aceste detalii nu vin neapărat ca o surpriză majoră, nu te-ai aștepta ca aceleași informații despre tine să fie oferite companiilor precum Cambridge Analytica, pentru a fi folosite împotriva ta. Soluția simplă la problemă este ștergerea contului.

Dacă te ajută foarte mult să ții legătura cu prietenii, colegii din liceu și colegii de la muncă, ar fi bine să nu renunți la Facebook. În același timp, ar fi bine să faci tot ce îți stă în putință pentru a limita modul în care te urmărește online. În acest scop, Mozilla a lansat o extensie intitulată sugestiv Facebook Container. Aceasta este disponibilă gratuit și poate fi descărcată aplicația.

Principiul din spatele Facebook Container este cât se poate de simplu. Practic, după instalare, Firefox izolează activitatea Facebook de orice altceva faci pe Internet. Astfel, nu-ți mai poate oferi reclame la televizoare pentru că ai căutat ieri pe Google un OLED TV de la Philips. Cu noul Container, e ca și cum ai accesa în permanență Facebook prin intermediul unui tab incognito.

„Add-on-ul oferă o soluție care nu impune utilizatorilor să înceteze să utilizeze un serviciu din care obțin un plus de valoare. În schimb, oferă utilizatorilor instrumentele necesare pentru a se proteja de efectele secundare ale utilizării [Facebook].” Dintr-un punct de vedere, noua extensie vine cu beneficii importante. Singura problemă este că nu vei mai putea utiliza butoanele de Like și Share împânzite pe Internet și s-ar putea să întâmpini dificultăți la autentificarea cu Facebook pe diverse site-uri și servicii online. Dacă ești împăcat cu aceste aspecte, ar fi păcat să nu limitezi un pic dominația Facebook asupra activităților tale online.

Dacă nu folosești Mozilla în prezent, atunci o poți descărca aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente