Intra în birourile medicilor și fura bani. Un individ din Chişinău, aflat în căutare, reţinut de poliţişti

Un individ, în vârstă de 27 ani, din Chişinău, aflat în căutare pentru diverse infracţiuni patrimoniale, a fost încătuşat de către polițiștii capitalei. Acesta este suspectat de cel puţin patru cazuri de furt din instituţiile medicale, unde profitând de absenţa medicilor, intra în birourile acestora şi sustrăgea bani şi bunuri.

Trei dintre furturi au avut loc la Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie de pe str. Korolenco, unde din birouri a sustras trei genţi , cauzând victimelor un prejudiciu de circa 8500 lei.

Cel mai recent caz a avut loc la Institutul de Cardiologie amplasat pe str. N. Testimiţeanu la 26 martie. Acesta a pătruns într-un birou care nu era încuiat, de unde a sustras din dulap bani în sumă de 2000 lei, dupa care s-a îndreptat într-o direcţie necunoscută .

Individul a fost reţinut pentru un termen de 30 de zile şi conform legislaţiei penale în vigoare riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 15000 la 50000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.