/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

PAS, Platforma DA și PLDM au semnat un acord de colaborare cu PNL din România

28 martie 2018, ora 09:52

Ludovic Orban, președintele PNL România, a declarat că semnarea acordului în cauză reprezintă un manifest de susținere a celor trei formațiuni politice din Moldova în eforturile lor de a oferi cetățenilor moldoveni o alternativă guvernării: „Îmi manifest încrederea și optimismul că cele trei formațiuni politice, care reprezintă un nou val în politică, o nouă speranță pentru cetățenii Republicii Moldova, împreună vor avea capacitatea să ofere o alternativă serioasă pentru funcția de primar al municipiului Chișinău și alegerile din toamnă”.

Lidera PAS, Maia Sandu, a spus că acordul de colaborare este un exemplu de unitate al forțelor proeuropene, antioligarhice. În acest an electoral, având sprijinul PNL-ului din România, este nevoie să se dea o luptă decisivă împotriva corupției și celor care doresc să instaureze dictatura în Republica Moldova.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a spus că acest acord de colaborare înseamnă unitate, care trebuie extinsă şi la nivelul cetățenilor României și Republicii Moldova.

Viorel Cibotarul, liderul PLDM, a comunicat că formațiunea pe care o conduce a mai avut experiența unui acord de colaborare cu PNL România.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram