Un moldovean, consumator de droguri, a încercat să treacă frontiera cu haşişul ascuns în pantofi

Un tânăr din R. Moldova care consumase droguri si care avea ascuns, în interiorul pantofului, un plic de plastic cu 5 grame de haşiş a fost prins de polițiștii de frontieră români de la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni.

Cazul a avut loc pe 26 martie, când în jurul orei ora 23.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, ca pasager într-un autoturism marca Volkswagen, cetăţeanul R. Moldova, Pavel R., în vârstă de 29 ani.

Din cauza faptului că tânărul avea un comportament asemănător unei persoane care este consumatoare de substanţe stupefiante, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui unui control amănunţit asupra acestuia.

În urma controlului, autorităţile au descoperit, în interiorul pantofului tip sport de la piciorul drept, sub unul din branţuri, un plic din material de plastic transparent care conţinea 5 grame de substanţă solidă, de culoare maronie.

Pavel R. a declarat că substanţa din plic reprezintă haşiş şi a cumpărat-o pentru consum propriu din Franţa, în schimbul sumei de 10 euro, el fiind consumator de droguri de aproximativ 8 ani.

Persoana a fost audiată de către procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, iar substanța descoperită a fost ridicată, ambalată, sigilată și predată spre expertizare procurorilor din cadrul aceleiaşi structuri.

Cercetările în cauză sunt continuate de procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iaşi, la finalizare urmând sa fie luate măsurile legale ce se impun.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.