Chiril Gaburici despre Arena Chișinău: „Lucrările vor avea statut de lucrări de interes național”

4223232-768×430

Lucrările de proiectare și construcție a complexului polivalent Arena Chișinău vor avea statut de lucrări de interes național. Anunțul a fost făcut de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la ședința grupului de lucru privind implementarea proiectului dat.

Potrivit lui, deja a demarat și procesul de elaborare a studiului de fezabilitate pentru arenă, scrie moldova.org.

Totodată, Chiril Gaburici a propus planificarea următoarelor etape incluse în Foaia de parcurs, pentru asigurarea edificării „Arenei Chișinău”. Acestea țin de pregătirea bazei normative pentru parteneriatul public-privat, ce va include condițiile și cerințele proiectului, precum și elaborarea schemei de amplasare a terenului.

„Toate acțiunile cu privire la parteneriatul public-privat vor fi făcute publice și supuse consultărilor”, a subliniat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Grupul de lucru a examinat și alte subiecte privind desfășurarea operativă și calitativă a etapelor incluse în Foaia de parcurs, printre care modalitățile de desfășurare a concursului de selectare a partenerului privat.

„Este necesară identificarea unei companii capabile să construiască acest obiectiv strategic pentru țara noastră, conform cerințelor și condițiilor de eligibilitate a Proiectului de Parteneriat Public-Privat privind proiectarea și construcția arenei polivalente”, a menționat Chiril Gaburici.

„Arena Chișinău” va avea o capacitate de cca. 3000-5000 de locuri, 800-1200 de locuri de parcare și va putea găzdui concerte, conferințe, expoziții, evenimente sportive, dar și antrenamente.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente