/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Parlamentari europeni vin la Chișinău să evalueze nivelul de realizare a reformelor și utilizare a sprijinului financiar al UE

28 martie 2018, ora 06:54

Delegația Parlamentului European, condusă de Laima Andrikienė (Afaceri Externe), Andi Cristea (delegația PE la PAC) și Siegfried Mureşan (Buget) vor evalua eficacitatea utilizării asistenței acordate prin intermediul bugetului UE. Aceasta va acorda o atenție specială implementării Acordului de Asociere UE- Republica Moldova, în contextul viitorului raport parlamentar al Comisiei pentru Afaceri Externe privind stadiul implementării a prezentului acord.

Membrii delegației planifică să se întâlnească cu conducerea Republicii Moldova, cu membrii Guvernului, președinții comisiilor parlamentare relevante, reprezentanții opoziției și societății civile, pentru a discuta progresele înregistrate în realizarea reformelor convenite reciproc, în special a celor legate de statul de drept, buna guvernare, sectorul judiciar și mass-media, precum și evaluarea modului în care lupta împotriva corupției poate fi promovată și mai eficient prin intermediul bugetului UE.

În data de 5 aprilie, la sediul Parlamentului Republicii Moldova se va desfășura cea de-a șasea reuniune a Comitetului Parlamentar de asociere UE- Republica Moldova.

După întâlnirile din Republica Moldova, deputații europeni din Comitetul pentru Afaceri Externe se vor deplasa în Ucraina pentru o vizită de două zile pentru a face bilanțul implementării Acordului de asociere UE-Ucraina.

La întoarcerea lor, Deputații Europeni ai Comisiilor pentru Buget și Afaceri Externe vor raporta cu privire la rezultatele misiunii în comisiile respective.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram