/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Tragedia din Kemerovo: Premierul Filip a ordonat verificarea localurilor de agrement din toată țară

missing
27 martie 2018, ora 21:05

„Cauza multor tragedii este neglijența. Deși sunt stabilite norme clare, este important cum se respectă acestea, cât de responsabili sunt cei care administrează aceste obiective”, a declarat premierul.

Astfel, pe parcursul următoarelor zile urmează să fie stabilită lista obiectivelor unde se atestă un flux mare de oameni și constituite echipele mixte care vor demara controalele respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, inclusiv asigurarea căilor de acces pentru ambulanțe și pompieri în caz de necesitate. Totodată, vor fi organizate simulări ale situațiilor de incendiu. Tuturor agenților economici le vor fi înmânate atenționări privind normele de securitate anti-incendiară.

Acest exercițiu va avea menirea să identifice inspectorii care au oferit certificate în lipsa îndeplinirii cerințelor stabilite de legislație. „Alunecăm și în corupție uneori, fiindcă nu toți inspectorii sunt conștienți de responsabilitatea pe care o au, dar este vorba despre viața oamenilor”, a adăugat Pavel Filip.

Reamintim că, un incendiu devastator care a avut loc duminică, 25 martie, la un centru comercial din orașul Kemerovo (Siberia), s-a soldat cu 64 de morţi, dintre care 41 sunt copii.

Miercuri, 28 martie, va fi zi de doliu național în Rusia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram