Reacții post Kemerovo: Guvernul a decis verificarea siguranței anti-incendiu în clădirile socio-culturale

Toate clădirile care găzduiesc obiective social-culturare vor fi verificate în privința siguranței anti-incendiu. Decizia a fost luată de către premierul Pavel Filip în cadrul unei ședințe de urgență la Guvern. Astfel, în zilele următoare va fi stabilită o listă a localelor, vor fi formate mai multe echipe care vor începe procesul de verificare. Controalele sunt dictate în urma tragediei din orașul rusesc Kemerovo.
„Cauza multor tragedii este neglijența. Deși sunt stabilite norme clare, este important cum se respectă acestea, cât de responsabili sunt cei care administrează aceste obiective”, a declarat premierul Pavel Filip.
La fel, în cadrul ședinței s-a decis asupra desfășurării simulării situațiilor de incendiu. În același timp, Guvernul va atenționa agenții economici în privința asigurării normelor anti-incendiu.
Totodată, pentru a preveni eliberarea autorizațiilor anti-incendiu în lipsa îndeplinirii cerințelor stabilite de legislație, va fi făcută o rotație a inspectorilor, acestora fiindu-le atribuite alte obiective decât cele pe care le aveau până în prezent.
Amintim că incendiul izbucnit ieri în cadrul unui centru comercial din orașul rus Kemerovo a luat viața a cel puțin 64 de oameni, majoritatea din ei fiind copii. Potrivit datelor preliminare, cauza incendiului și a numărului mare de jertfe a fost nerespectarea normelor anti-incendiu.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.