Vor fi deschise 41 de birouri de asistență psihologică pentru victimele violenței domestice

În 41 de inspectorate de poliţie din Moldova vor fi deschise birouri de asistenţă psihologică pentru victimele violenţei domestice, a anunţat şeful Inspectoratului general al poliţiei, Alexandru Pînzari.

Potrivit agenţiei INFOTAG, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că violenţa în familie se atestă practic în toate raioanele republicii.

„Aceasta este o problemă gravă în care poliția se implică zi de zi. În Moldova, în fiecare zi, sunt înregistrate până la 50 de plângeri ale cetățeni referitor la conflictele din familie. Uneori, acestea iau forme teribile și ireversibile. Anul trecut, în Moldova s-au înregistrat peste 2700 de cazuri de violență. Au murit 40 de femei, iar patru femei s-au sinucis, căci au ajuns la disperare. Și aceasta este o statistică extrem de îngrijorătoare”, a spus el.

El a enumerat tipurile de presiune pe care un membru al familiei o exercită asupra celuilalt, printre care, presiunea fizică, sexuală, psihologică.

„Victimele vor putea să se adreseze la birou. Acolo li se va oferi nu doar un adăpost, ci și asistență psihologică și juridică calificată. Poliţiştii vor lucra cu agresorul în conformitate cu legea. Datorită dunei hotărâri de guvern, deja de câteva luni agresorii sunt izolați de familie pentru o perioadă de timp, iar specialiștii lucrează cu ei”, a spus el.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.