Igor Dodon este „profund indignat” că trei diplomați ruși au fost declarați persona non-grata. Cum comentează această decizie

igordodon-1508250846

Astăzi, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a declarat trei diplomați ruși din Moldova persona non-grata. Aceștia sunt obligați să părăsească țara în 7 zile. Cu o reacție la această situație a venit Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Acesta se declară indignat într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Îmi exprim profunda indignare în legătură cu decizia Guvernului de expulzare din Republica Moldova a diplomaților ruși. Condamn categoric această nouă provocare antirusească. Republica Moldova nu și-a asumat nici un fel de angajament comun în raport cu Marea Britanie și alți membri NATO în vederea întreprinderii unor astfel de acțiuni, reieșind din principiul de solidaritate de bloc”, scrie acesta.

De asemenea, el menționează că situația este şi mai absurdă acum, după vizita în Moldova a vice-ministrului afacerilor externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, în cadrul căreia reprezentanții tuturor structurilor superioare ale puterii s-au expus pentru restabilirea unor bune relații cu Moscova.

„Declar cu toata responsabilitatea că voi face tot posibilul pentru ca relațiile moldo-ruse, mai ales înțelegerile la care s-a ajuns în cadrul întrevederii mele neformale cu Președintele Rusiei, Vladimir Putin, de la finele anului trecut, dar și în cadrul vizitei recente a domnului Karasin în țara noastră, să nu fie afectate de provocarea antirusească a Guvernului Republicii Moldova”, a mai spus acesta.

Vă amintim că trei diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova au fost declarați persona non-grata, astăzi de MAEIE.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente