Primăria Capitalei renunță la „plombarea” drumurilor. S-a ajuns la concluzia că aceste lucrări sunt „de proastă calitate”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce au fost criticați de executarea „de mântuială” a lucrărilor de „plombare” a drumurilor, Primăria Capitalei anunță că renunță la lucrările de lichidare a situațiilor de avariere, executate de ÎM „Exdrupo”, care presupuneau astuparea gropilor formate pe străzi cu material provizoriu. Silvia Radu a ajuns la concluzia că aceste lucrări sunt „de proastă calitate”, iar materialul utilizat „nu rezistă în timp”

În urma unei ședințe convocate de primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, cu participarea reprezentanților Direcției generale transport public și căi de comunicație și ai Regiei „Exdrupo”, s-a ajuns la concluzia că aceste lucrări, chiar dacă sunt provizorii și se fac la urgență, sunt de proastă calitate. Materialul care este folosit la aceste lucrări nu rezistă în timp.

Potrivit Primăriei, „lucrările propriu-zise de asfaltare a străzilor vor demara săptămâna viitoare, atunci când își reiau activitatea uzinele de producere a asfaltului și, conform prognozelor meteorologice, condițiile meteo vor permite. În acel moment, Regia „Exdrupo” va acționa în toate sectoarele orașului pentru remedierea situației și va porni procesul de asfaltare folosind asfalt fierbinte”.

În context, Silvia Radu le-a cerut responsabililor ca lucrările să fie executate cât mai operativ, dar cu respectarea tuturor normelor tehnice, astfel încât să avem lucrări de calitate.

În anul curent, lucrările de asfaltare a străzilor se vor executa conform Programului municipal de întreținere a infrastructurii rutiere pe anul 2018.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...