Moldova se alătură „sancțiunilor anti-rusești” în cazul Skripal. Trei diplomați ai Ambasadei Ruse, declarați persona non-grata

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova au fost declarați persona non-grata de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Astfel, autoritățile Republicii Moldova s-a solidarizat cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, dar și urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie, care califică atacul de la Salisbury drept o amenințare la adresa securității colective și a dreptului internațional.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene l-a convocat astăzi pe Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametshin, căruia i s-a adus la cunoștință conținutul Notei Verbale, prin care, în conformitate cu prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice (1961), trei diplomați din cadrul misiunii sunt declarați persona non grata și sunt obligați să părăsească teritoriul țării în termen de 7 zile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...