(VIDEO) Ambasadorul Moldovei la Consiliul Europei, dar și alți „soli” ai PD blochează discursul Elenei Grițco la Strasbourg

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reprezentantul permanent al Moldovei pe lângă Consiliul Europei, Corina Călugăru, a încercat că obțină excluderea vicepreședintelui „Partidului Nostru” Elena Grițco din agenda vorbitorilor la Congresul Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei (CPLRE), care are loc în aceste zile la Strasbourg. Tot cu acest scop, la Strasbourg a fost trimisă și o echipă de „soli” ai Partidului Democrat, afirmă reprezentanții formațiunii de opoziție.

După cum a anunțat Elena Grițco pe rețelele de socializare, guvernarea de la Chișinău întreprinde diverse tentative de a nu admite susținerea discursului ei cu privire la represiunile la care sunt supuși reprezentanții autorităților locale din partea „Partidului Nostru”. Potrivit vicepreședintelui PN, reprezentantul permanent al Moldovei pe lângă Consiliul Europei, Corina Călugăru, a „terorizat” personal conducerea Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei.

„Ea a făcut lobby pentru excluderea mea din agenda sesiunii Congresului Autorităților Locale și Regionale sub diverse pretexte”, a declarat Grițco, subliniind că unul dintre motivele de bază a fost faptul că „Moldova se află în campanie electorală”, ceea ce însă nu corespunde adevărului, Moldova fiind doar în „perioada electorală”, iar până acum nicio formațiune nu și-a înregistrat oficial candidații la alegerile locale noi din 20 mai.

Mai mult ca atât, la Consiliul Europei au mers și alți „soli” ai liderului PD Vlad Plahotniuc, fiind vorba despre „un membru al Comisiei Electorale Centrale”, șeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat, Octavian Mahu, precum și „un reprezentant al Guvernului”. Elena Grițco și-a exprimat nedumerirea în legătură cu aflarea lor la Consiliul Europei, ori niciunul dintre aceștia nu reprezintă puterea locală.

„Ei „un pic” au încurcat instituțiile, țara și modalitatea de abordare a valorilor supreme în baza cărora funcționează instituțiile europene. Băieții au uitat că nu vin în Republica Moldova la Procuratura Generală să le dea ordine ca să execute ceva”, a spus Grițco, subliniind că reprezentanții Consiliului Europei i-au comunicat despre faptul că, „cu cât mai mult se insista pe ideea excluderii mele din agendă, cu atât mai mult ei au rămas convinși și aveau încrederea că eu neapărat trebuie să vorbesc”.

În raportul său, Grițco va vorbi despre represiunile fără de precedent la care au fost supuși consilierii municipali bălțeni, fostul primar general al capitalei de nord a țării Renato Usatîi, precum și alți primari ai „Partidului Nostru”.

„Pentru că autoritățile moldovenești au ce ascunde, dacă cu atâta insistență se face sau s-a făcut ca eu să fiu exclusă din agenda vorbitorilor”, a adăugat vicepreședintele Elena Grițco.

Amintim că în perioada 27-28 martie, la Strasbourg are loc cea de-a 34-a sesiune a Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei. La invitația conducerii CPLRE, la lucrările Congresului participă și o delegație a „Partidului Nostru” în componența vicepreședinților Ilian Cașu și Elena Grițco.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...