/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ La Ceadîr-Lunga a avut loc un miting împotriva Unirii. S-a cerut interzicerea activității organizațiilor unioniste

missing
27 martie 2018, ora 16:16

Printre persoanele prezente cu discursuri la eveniment se numără și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, care a declarat că anume găgăuzii fac tot posibilul pentru ca R. Moldova să rămână unită. „Am stat și stăm de gardă pentru statalitate. Și suntem susținuți de toți oamenii normali din țară”, a spus Vlah.

Și deputatul PCRM, Feodor Găgăuz, prezent la eveniment a venit cu declarații tari. El afirmă că, România lucrează în mod constant pentru a submina statalitatea țării. Potrivit presei din regiune, invitații și cei care au luat cuvântul au avut discursuri anti-unire și împotriva militanților pentru unire.

Presa din regiune mai scrie că la manifestație vor participa nu doar membrii autorizați ai Consiliului Bătrânilor din toate localitățile Găgăuziei, dar și reprezentanți ai autorităților locale și regionale, precum și ai populației regiunii.

De asemenea, mulțimea prezentă a cerut ca anul 2018 în Găgăuzia să fie declarat O sută de ani de la ocupația Basarabiei de către România.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram