/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ A renunțat la profesia de pedagog pentru a întemeia una din cele mai mari ferme de vițe din sudul Moldovei

missing
27 martie 2018, ora 16:18

Ideea de a lansa propria afacere i-a apărut după ce a rămas văduvă, la numai 21 de ani și avea de crescut singură un copil. Muncea atunci profesoară la școală. Salariul mizer pe care în primea nu era să-i ajungă nici pentru strictul necesar. Așa că a decis să se lanseze în comerț. A obținut și includerea firmei în programul de impozitare preferențială pentru 5 ani.

Atunci când am mers în Parlament pentru a face această solicitare, toată lumea se uita la mine ciudat. Mă priveau ca pe un copil și se gândeau că: „Uite, a hotărât să deschidă o fermă de văcuțe. Dacă îi este interesant să facă asta – las-o să se joace”. Toți aveau o atitudine sceptică. Atunci când am început afacerea, aveam doar opt angajați. Iar în prezent avem deja peste 100 de lucrători care muncesc la întreprinderea noastră,” susține Maria Acbaș, întreprinzătoare.

Întreprinzătoarea susține că astăzi deja poate vorbi zâmbind despre greutățile prin care a trecut, de parcă nici nu au fost.

Atunci când nu știam ceva, mă apucam să studiez toate aspectele problemei, să învăț cum să fac mai bine. Atunci când nu înțelegeam ceva, puneam mii de întrebări și niciodată nu mă rușinam să întreb și poate chiar să par un pic mai ignorantă”, adaugă Maria Acbaș.

Experiența acumulată a făcut-o să înțeleagă că, de fapt, acelea nici nu erau greutăți cu adevărat, ci niște etape firești prin care trece o afacere. Istoria femeii este una din șirul celor lansate în cadrul campaniei „Tu știi că poți”, desfășurată de UN Women.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram