/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Cazul Domnicăi Manole: CSJ a acceptat noile probe, dar a refuzat să formeze un complet din cinci judecători

missing
27 martie 2018, ora 15:48

Nu suntem de acord cu poziția CSJ că nu schimbă completul din 9 membri în 5 membri pentru că, din 5 ianuarie 2018 contestațiile împotriva hotărârilor CSM se examinează în complete de 5 judecători,” susține Viorica Negru, avocat.

Avocatul spune că în acest caz nu este vorba de facilități sau beneficii pentru Domnica Manole, ci de respectarea legii. „Cerem de fiecare dată garantarea unui proces echitabil, legalitatea. Nu este vorba că ne-ar ajuta sau ne-ar încurca, este vorba despre legalitatea examinării acestui proces,” menționează Viorica Grecu.

Următoarea ședință în dosarul Domnicăi Manole va avea loc pe 19 aprilie. Procesul este monitorizat de reprezentanții mai multor misiuni diplomatice care sunt prezenți în sală aproape la fiecare ședință. Procurorii au intentat un dosar penal pe numele fostului judecător Domnica Manole în anul 2016, după ce ea a emis o hotărâre prin care a impus Comisia Electorală Centrală să inițieze un referendum republican la inițiativa Platformei DA.

Anul trecut, în luna iulie, judecătoarea a fost eliberată din funcție în baza unui aviz eliberat de SIS, iar peste câteva luni Curtea Constituțională a stabilit că verificarea judecătorilor de către SIS este neconstituțională. Cu toate acestea, magistrata nu a fost restabilită în funcție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram