CNA caută vicedirectori! Criteriile pe care trebuie să le întrunească candidații

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Centrul Național Anticorupție este în căutarea candidaților la funcțiile de director-adjunct, rămase vacante ca urmare a cererilor de demisie depuse anterior de foștii vicedirectori Cristina Țărnă și Vadim Cojocaru. Potrivit legii, la funcția de vicedirector al CNA pot candida cetățenii Republicii Moldova cu o capacitate deplină de exercițiu, cu studii superioare juridice și o vechime în muncă în domeniu de cel puțin 10 ani, cu o reputație ireproșabilă, să nu fie, în ultimii doi ani, membru al vreunui partid politic, să nu fie angajat în cadrul organelor permanente ale vreunui partid politic, fără antecedente penale și să cunoască limba de stat. De asemenea, candidații trebuie să fie apți, din punct de vedere medical, pentru exercitarea atribuțiilor.

Potrivit Legii CNA, „în exercitarea atribuțiilor sale, directorul este asistat de doi adjuncți, numiți în funcție de Parlament, la propunerea directorului, pe perioada mandatului directorului. Selectarea candidaților la funcția de director adjunct se face în bază de concurs, organizat de către director, în procesul de evaluare fiind atrași reprezentanți ai societății civile sau ai mediului academic”.

Dosarele pot fi depuse până la data de 11 aprilie, ora 17:00, la sediul CNA, subdiviziunea de resurse umane (bd. Ştefan cel Mare și Sfânt 198).

Regulamentul de desfășurare a concursului, poate fi găsit, accesând acest LINK.

Pentru informații suplimentare, candidații pot contacta responsabilul de la resurse umane la numărul de telefon (022) 257-303, T. Donciu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...