Vladimir Putin a decretat pentru mâine, 28 martie, zi de doliu național în Rusia, în legătură cu incendiul din Kemerovo

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele rus, Vladimir Putin a semnat un decret privind anunțarea zilei de doliu național, pentru ziua de miercuri, 28 martie, în legătură cu incendiul din orașul Kemerovo, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

În dimineața zilei de astăzi, Putin a zburat la Kemerovo, unde a depus flori la memorialul improvizat în fața clădirii Centrului Comercial în care duminică a avut loc tragicul incendiu care a luat viața a cel puțin 64 de persoane, precum și a vizitat pacienții internați în spitale, ca urmare a arsurilor primite în incendiu. La fel, liderul de la Kremlin a participat la ședința dedicată lichidării urmărilor incendiului. Președintele rus a promis că toți cei care vor fi găsiți vinovați, ca urmare a examinării minuțioase a tragediei, vor fi sancționați.

Incendiul în mall-ul cu patru etaje din Kemerovo a izbucnit duminică, iar potrivit ultimelor informații au decedat 64 de persoane. În spitale rămân internate 13 persoane, majoritatea dintre care au inhalat monoxid de carbon. În cazul incendiului au fost reținute câteva persoane.

După numărul de victime, incendiul din Kemerovo este unul dintre cele mai mari din ultimii 100 de ani, alături de cel din Direcția Afacerilor Interne din Samara – 57 victime (1999), cel din azilul de bătrâni din Kamîșevsk – 63 victime (2007) și cel din clubul „Hromaya Loshadi” din Perm – 153 victime (2009).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...