/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Candu, despre Unirea cu România: Azi, cetățenii își doresc un stat independent

missing
27 martie 2018, ora 12:51

Deși s-a eschivat în discursul său se pronunțe despre Unirea Republicii Moldova cu România, întrebat direct de către jurnaliști, Candu a lăsat să se înțeleagă că astăzi Unirea nu este posibilă.

„Dvs, în calitate de președinte al Parlamentului Republicii Moldova, ați susține acest obiectiv, Unirea cu România? Sau mai degrabă susțineți parcursul european?”, a fost întrebat Andrian Candu

„Există opinii diferite în Republica Moldova. Azi, majoritatea cetățenilor își doresc să aibă Republica Moldova ca stat independent”, a răspuns speakerul Parlamentului de la Chișinău.

Menționăm că, acum câteva zile, colegul de partid al președintelui Parlamentului, Marian Lupu, a menționat că Unirea nu se va produce niciodată.

Deputații din ambele Camere ale Parlamentului român au votat „Declarația solemnă pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Țara Mamă, România de la 27 martie 1918”,  în cadrul şedinţei solemnă a Parlamentului de la București și Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram