Cătălin Josan cântă Unirea: La mulți ani, români de pretutindeni!// VIDEO

Interpretul Cătălin Josan a adresat astăzi o felicitare muzicală românilor de pretutindeni cu prilejul împlinirii a 100 de ani  de la proclamarea Unirii Basarabiei cu România.

Artistul a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleț, în care apare cântând piesa “Țară avem și noi sub soare”, pe versurile lui George Coșbuc. Piesa a devenit cunoscută în interpretarea lui Tudor Gheorghe.

“Basarabia e România. La mulți ani, români de pretutindeni!”, se arată în mesajul lui Cătălin Josan.

Pe 27 martie 1918 Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu România, Basarabia fiind astfel prima dintre provinciile istorice care s-a unit cu România. Au urmat celelalte provincii românești – Ardealul, Crișana, Banatul, Maramureșul și Bucovina – spre sfârșitul anului 1918, fiind creată România Mare.

Efectele Unirii au fost anulate la 28 iunie 1940, când Rusia a anexat din nou Basarabia, în baza pactului secret Ribbentrop-Molotov.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.