Serviciul Fiscal se adresează agenților economi să adapteze mașinile de casă și control la „ora de vară”. Ce riscă în caz contrar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În legătură cu trecerea în noaptea de sâmbătă spre duminică, 25 martie, la ora de vară, Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legale prin modificarea orei la mașinile de casă și control cu memorie fiscală. Termenul limită de adaptare a mașinilor de casă și control este 20 aprilie 2018, în caz contrar acestea se vor considera defectate, fapt pentru care agenții economici vor fi nevoiți să achite amenzi.

Conform prevederilor din Regulamentul cu privire la aplicarea mașinilor de casă și control pentru efectuarea decontărilor în numerar, contribuabilii sunt obligați să utilizeze mașini de casă și control cu memorie fiscală în stare de funcționare. Astfel, una dintre cerințele în care mașina de casă și control cu memorie fiscală se consideră în stare de funcționare este în cazul în care aceasta imprimă pe documente data calendaristică curentă și timpul cu deviere maximă de 15 minute de la timpul real (excepție făcând devierea cu o oră în perioada de trecere de la ora de vară/iarnă la ora de iarnă/vară, care nu va depăși data de 20 noiembrie/aprilie a anului în curs).

Astfel, în cazul în care după data de 20 aprilie colaboratorii Serviciului Fiscal vor depista mașini de casă și control cu „ora veche”, acestea vor fi considerate „defecte”, iar exploatarea acestora se sancționează cu amendă de la 18 la 30 de unități convenționale (900 lei – 1.500 lei) aplicată persoanei cu funcţie de răspundere.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...