Parlamentul de la București a votat astăzi o declarație „pro-unire”: „Subliniem că acest act depinde de voinţa cetățenilor”

2014_10_01_vot_in_parlament_2_rsz

Parlamentul României a votat astăzi o declarație de comemorare a evenimentelor de acum 100 de ani în care Basarabia s-a unit cu România. Votul a avut loc în prezența unei delegații de la Chișinău în frunte cu președintele Parlamentului, Andrian Candu și vicepremierul pentru integrare europeană, Iurie Leancă. Primul a ținut un discurs în fața deputaților români.

De la vot s-au abținut 19 parlamentari și senatori.

„Parlamentul României constituit în şedinţa solemnă la împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea Unirii Basarabiei cu Patria-Mamă, astăzi, 27 martie 2018, consideră ca fiind pe deplin legitimă dorinţa acelor cetăţeni ai Republicii Moldova care susţin unificarea celor două state ca o continuare firească în procesul de dezvoltare şi afirmare a naţiunii române şi subliniem că acest act depinde de voinţa acestora şi declară că România şi cetăţenii ei sunt şi vor fi întotdeauna pregătiţi să vină în întâmpinarea oricărei manifestări organice de reunificare din partea cetăţenilor Republicii Moldova, ca o expresie a voinţei suverane a acestora”, se menționează în declarația votată de către legislatorii de la București.

La şedinţa solemnă a Parlamentului a participat şi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, dar şi foştii preşedinţi Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, membrii Guvernului, Patrairhul Daniel, Episcopul Ioan Robu, preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, primarul Capitalei Gabriela Firea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente