Doi tipi au pătruns într-un garaj, de unde au furat o mașină. Ce au mai stabilit oamenii legii

Polițiștii capitalei au reţinut doi indivizi, ambii cu vârstele de 31 de ani, din Chișinău, după ce aceștia au pătruns într-un garaj, de unde au furat o mașină de model ’’Nissan Primera’’, pornind motorul de la firele electrice.

Furtula fost denunţat la Poliţie de către proprietarul automobilului, în vârstă de 68 de ani, când a depistat lipsa autoturismului din garajul amplasat pe bd.Dacia din sectorul Botanica al capitalei.

În cadrul investigaţiilor, forțele de ordine au stabilit că suspecţii, anterior judecaţi pentru fapte similare, au pătruns în garaj prin acces liber, după care a pornit motorul de la firele electrice de sub volan. Ulterior, automobilul a fost depistat în sectorul Centru.

Oamenii legii au mai anunțat că cei doi au mai pătruns într-un garaj, prin deteriorarea lacătului de unde au sustras mai multe cazane de încălzire autonomă de diferite modele în valoare totală ce circa 265 000 lei.

Bunurile au fost ridicate şi urmează a fi returnate proprietarului.

În cadrul audierilor indivizii și-au recunoscut vinovăția.

În prezent aceştia sunt cercetaţi în stare de arest. Conform legislației în vigoare a fost iniţiată o cauză penală pentru furt în proporţii mari, care prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 până la 10 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.