„Vânători” fără permisiune, documentați pentru încălcarea regimului de frontieră și vânat ilegal

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei cetățeni moldoveni sunt cercetați de polițiștii de frontieră pentru aflarea în zona de frontieră fără permisiune și deținerea ilegală de arme de vânătoare. Incidentul s-a înregistrat în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Brânza al Direcției Regionale Sud.

Patrula Poliției de Frontieră efectuând supravegherea graniței conform atribuților, în apropierea satului Vadul lui Isac, raionul Cahul, a observat urme, pe stratul de zăpadă, care duceau dinspre linia de frontieră spre interiorul țării. Operativ s-au întreprins măsurile necesare, prin sporirea atenției și observației în regiune. La scurt timp au fost văzute trei persoane de gen masculin care se deplasau printre rândurile de viță de vie.

La vederea echipei de patrulare, bărbații au încercat să scape fugind spre localitatea din apropiere, în direcții diferite. S-a reușit reținerea imediată a unui cetățean moldovean, acesta s-a dovedit a fi locuitor al satului Vadul lui Isac, în vârstă de 42 ani. Persoana dată avea asupra sa o armă de vânătoare de calibru 16 mm și două cartușe de același calibru, pentru care nu a putut prezenta niciun document. În declarații bărbatul a recunoscut că se afla la vânătoare, deși fără a deține actele și autorizația necesare. Pentru încălcarea regimului de frontieră, acesta s-a ales cu o amendă în mărime de 12 unități convenționale.

În urma verificărilor adiționale a fost stabilită identitatea celor două persoane care au reuşit să fugă de la fața locului. În prezent, polițiștii de frontieră investighează cazul sub toate aspectele legale, în vederea stabilirii circumstanțelor și atragerii la răspundere.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...