/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/LIVE VIDEO/ Autoritățile de la Chișinău și București participă la o ședință solemnă dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unire

missing
27 martie 2018, ora 09:50

„Pe 27 martie 2018 va fi organizată o şedinţă solemnă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Vor fi invitate toate autorităţile române – preşedinte, Guvern, şamd. Va fi invitat şi preşedintele Parlamentului Republicii Moldova (…) cu o delegaţie de parlamentari”, a afirmat, luni, secretarul Camerei Deputaţilor, Georgian Pop.

Luni, propunerea pentru organizarea, în luna martie, a unei şedinţe solemne a Parlamentului dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România a fost revendicată şi de PNL, şi de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. „A fost un memorandum al Senatului. A fost o idee comună şi a domnului Tăriceanu, şi a celor de la PNL”, a precizat Georgian Pop.

La şedinţa solemnă, care va avea loc de la ora 10,00, va participa Custodele Coroanei române, Margareta, care va susţine un discurs.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, va fi de asemenea prezent la şedinţa comună.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram