La Chişinău, Moldova e condusă de o clică rapace, conectată cu lumea criminală fostă sovietică, cu o justiţie controlată politic. Vă închipuiţi că un om de afaceri s-ar duce să facă o investiţie de 100.000 de euro în Moldova?… El poate să piardă banii în câteva miimi de  secundă, prin nişte hotărâri ale instanţelor date cu dedicaţie. Ei lucrează în stil mare în Moldova, ei spală miliarde din banii mafiei ruse. Din câteva semnături, ei au spălat vreo 20 şi ceva de miliarde. Credeţi că s-ar jena să fure banii unor investitori români?, a declarat Armand Goşu, la dezbaterile stiricurate.ro.

Armand Goşu crede că investitorii ar putea să fie interesaţi să pornească afaceri în Republica Moldova doar când “îşi fac curăţenie la ei acasă”.

E grav ce se întâmplă acolo. Nu e doar o problemă de generaţie, cei care s-au născut în URSS, e mai mult decât atât. E o paradigmă de tip sovietic în care ei trăiesc în continuare. Trebuie cineva să vină şi să rupă dramatic acest cordon care îi leagă de trecut. Asta nu s-a întâmplat. Mă întreb, dacă ar exista perspectiva aderării la Uniunea Europeană, s-ar întâmpla? Ar fi o presiune aşa mare în societate? Mi-e teamă că cei care ar fi putut să pună presiune, cum a fost în Români, al începutul anilor 2000, oamenii ăia sunt deja în Italia, în Spania, la lucru. Tare mi-e teamă că, pe termen mediu, soarta Moldovei e nefericită, a mai spus Goşu.