/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Doi recidivişti au trecut Prutul pe o cameră de tractor, ca să ajungă în Spaţiul Schengen

missing
27 martie 2018, ora 07:00

Poliţiştii de frontieră din Iaşi au observat, la sfârşitul săptămânii trecute, cu autospeciala de supraveghere care funcţionează pe principiul termoviziunii, pe direcţia localităţii de frontieră Măstăcani, două persoane care se deplasau pe un traseu sinuos şi păreau dezorientate în teren.

Imediat un echipaj mobil s-a deplasat către acestea constatând că nu-şi justificau prezenţa în zonă, iar una dintre ele nu avea documente de identitate asupra sa. Astfel, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti în vederea stabilirii identităţii.

Poliţiştii au stabilit că cei doi sunt Vasile T., cetăţean român şi Republica Moldova, în vârstă de 40 de ani şi Ilie B., cetăţean Republica Moldova, în vârstă de 28 ani, care au trecut râul Prut cu ajutorul unei camere de tractor, intenţionând să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

Pe timpul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că pe numele lui Vasile T. există un mandat european de arestare emis în anul 2016 de autorităţile din Germania pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri, iar celălalt bărbat, Ilie B., a mai fost prins de poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Folteşti în anul 2012 încercând să treacă ilegal frontiera dintre Republica Moldova şi România, fiind apoi predat autorităţilor din ţara vecină pentru cercetări.

Cei doi sunt cercetaţi acum pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat. Vasile T. a fost preluat de către o echipă operativă din cadrul IPJ Galaţi pentru dispunerea măsurilor legale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram