Este pentru a doua oară când premierul este chestionat în cadrul investigaţiei. El este suspectat că a acordat favoruri de reglementare companiei Bezeq Telecom Israel în schimbul unei atitudini favorabile faţă de politicile sale a unui site de ştiri deţinut de Bezeq. Netanyahu a negat acuzaţiile.

Presa din Israel a informat că soţia şi fiul lui Netanyahu vor fi audiaţi separat privind relaţiile lor cu patronul Bezeq şi cu soţia sa.

Imagini video arată o maşină a poliţiei care ajunge la reşedinţa oficială a prim-ministrului în Ierusalim. Un purtător de cuvânt al poliţiei şi avocatul familiei Netanyahu au refuzat să comenteze.

Bezeq a negat acuzaţiile iar poliţia nu a făcut încă o recomandare cu privire la capetele de acuzare în acest caz.

Doi foşti apropiaţi ai lui Netanyahu au fost de acord să fie martori în acest caz din partea statului. Este vorba despre Shlomo Filber, fostul director general al Ministerului Comunicaţiilor şi Nir Hefetz, fostul purtător de cuvânt al lui Netanyahu.

Netanyahu este, de asemenea, subiectul altor două investigaţii în care poliţia a recomandat deja ca prim-ministrul să fie acuzat de dare şi luare de mită. Decizia finală privind acuzaţiile, care ar putea veni peste câteva luni, va fi luată de procurorul general al Israelului.

În cadrul primei investigaţii, cunoscută dreptul Cazul 1000, Netanyahu este suspectat că a primit mită sub forma unor cadouri în valoare de aproape 300.000 de dolari de la diverşi oameni de afaceri.

În cel de-al doilea caz, Netanyahu este acuzat că a încercat să obţină o acoperire pozitivă de la cel mai mare ziar din Israel oferindu-se să ia măsuri pentru a limita circulaţia unui cotidian rival.