Ce le-au declarat polițiștilor cei 21 de tineri reținuți în Piața Marii Adunări Naționale// VIDEO

Poliția Națională a anunțat astăzi că, din declarațiile celor 21 de tineri reținuți ieri în centrul capitalei, s-a constatat, că pe o rețea de socializare a fost format un grup prin intermediul căruia persoanele au fost invitate la 24 martie 2018, orele 15:00, în regiunea sectorului Botanica.

În grupul format pe rețeaua de socializare fiind înscriși circa 115 persoane, iar la întrunirea lor din sect. Botanica s-au prezentat doar 20 de persoane. Acestea planificau deplasarea în PMAN la 25 martie 2018, unde urmau să-și exprime dezacordul cu desfășurarea Adunării Centenare.

La 25 martie, în jurul orelor 11:30, în urma unei înțelegeri prealabile, circa 50 de persoane s-au adunat în regiunea lacului Valea Morilor. Persoanele prezente au planificat în continuare acțiunile din PMAN.

Amintim, ieri, polițiștii au reținut un grup de 21 de tineri, printre care minori cu măști pe față și rucsacuri în spate, ce se îndreptau spre evenimentul desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale, încercând să intre în mulțime.

În acest caz a fost pornit un proces penal pentru huliganism.

În continuare urmează să se desfășoare măsuri pentru elucidarea tuturor circumstanțelor cazului.