Coaliția de guvernare s-a reunit în ședință la sediul central al PDM

Coaliția de guvernare s-a reunit astăzi în ședință la sediul central al PDM, la care au participat conducerile Partidului Democrat din Moldova și Partidului Popular European din Moldova, în frunte cu președinții Vlad Plahotniuc, respectiv Iurie Leancă, precum și miniștrii Guvernului Republicii Moldova, anunță un comunicat al democraților.

Potrivit sursei citate, în cadrul ședinței, a fost făcută o analiză a celor mai importante proiecte ale guvernării aflate în implementare – programul ”Drumuri bune pentru Moldova”, care prevede reabilitarea a 1.200 km de drumuri locale, programul ”Prima Casă”, introducerea Serviciului național de urgență 112, proiectul tichetelor de masă pentru salariați.

În același timp, au fost discutate o serie de propuneri pentru domeniile educației și sănătății. De asemenea, premierul Pavel Filip a informat Coaliția despre vizita delegației experților FMI și despre concluziile discuțiilor cu aceștia, subliniind că programul Moldovei cu FMI se menține în parametrii stabiliți.

În legătură cu subiectele politice, s-a menționat faptul că o delegație a Parlamentului Republicii Moldova va fi prezentă pe 27 martie 2018 la București, pentru a asista la ședința Parlamentului României dedicată Centenarului.

Au fost luate în discuție și alegerile pentru primăria Chișinău, constatându-se că inițiativa privind unitatea forțelor politice pro-europene a fost până acum ignorată de diverse forțe de opoziție, existând riscul real ca, în cazul în care nu se va merge cu un candidat unic, alegerile sa fie câștigate de stânga socialistă, așa cum s-a întâmplat și în alegerile prezidențiale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.