Primarul unui sat din raionul Strășeni, trimis în judecată!

Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în judecată a cauzei penale în privința primarului unui sat din raionul Strășeni, învinuit de abuz de serviciu și fals în acte publice.

În cadrul efectuării acţiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că, din interes personal, ca rezultat al unor conflicte apărute, a înscris date vădit false într-un proces-verbal al comisiei de atestare a funcționarilor publici din administrația primăriei Negrești.

Aceasta ar fi ”corectat” și acordat calificativul ”nesatisfăcător” unui funcționar în procesul-verbal, care ulterior a fost transcris cu datele adăugate, însă nu a fost semnat de către toți membrii comisiei, două semnături fiind executate de către alte persoane decât titularii.

În plus, demnitarului i se incriminează că, în perioada martie-septembrie 2016, folosind intenționat situația de serviciu în interes personal, a determinat un agent economic să livreze produse alimentare și băuturi pentru organizarea unor evenimente festive la Primărie.

Iar cu altă ocazie, agentul economic a fost determinat să asigure transmiterea unui lot de mobilier de birou, dată fiind schimbarea sediului primăriei.

Astfel, prin comiterea falsului în acte publice, precum și a infracțiunii de abuz de serviciu, demnitarul a cauzat daune în proporții considerabile unei persoane juridice și persoanelor fizice.

Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții până la 10 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.