Un veteran al armatei SUA, care a luptat în Afganistan, a fost deportat în Mexic

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un veteran al armatei SUA, care a fost de două ori în misiuni în Afganistan, a fost deportat în Mexic, pentru că nu a mai primit aprobare să rămână pe teritoriul american. Potrivit CNN, soldatul se numește Miguel Perez, iar autoritățile americane spun că i-au refuzat cererea de acordare a cetățeniei deoarece are o condamnare pentru trafic de droguri. În schimb, militarul afirmă că, din cauza misiunilor din Afganistan, a fost afectat mental și suferă de Sindromul de Stres Post-Traumatic, situație care l-a determinat să consume droguri și alcool.

Pe 23 martie, Perez, în vârstă de 39 de ani, a fost escortat până la granița SUA cu Mexic și predat autorităților mexicane, a anunțat departamentul american pentru controlul imigranților.

Perez, familia sa și susținătorii lui – printre care se află și senatorul Tammy Duckworth – afirmă că bărbatul și-a câștigat dreptul de a rămâne în SUA datorită timpului pe care l-a petrecut în armata americană. Mai mult, SUA ar trebui să îi ofere asistență medicală pentru tratarea afecțiunilor mentale și pentru vindecarea de consumul de substanțe stupefiante.

Perez susține că ceea ce a văzut în Afganistan l-a făcut să se apuce de droguri și alcool, fapt care i-a adus și o condamnare în cele din urmă.

„După ce am mers a doua oară în Afganistan am început să consum și mai mult alcool, după care am încercat și droguri. Însă dependența a început cu adevărat după ce m-am întors în Chicago, pentru că nu mă simțeam sociabil cu adevărat” – spune el.

În 2010, el a fost condamnat la 15 ani de închisoare după ce a încercat să vândă 900 de grame de cocaină unui polițist sub acoperire. După ce și-a executat jumătate din pedeapsă, autoritățile au început procedurile de deportare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...