/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Liberalii nu merg la București și critică guvernarea. Ghimpu: „Vor să îngroape Unirea cum au îngropat miliardul”

missing
26 martie 2018, ora 18:54

Nemulțumiți că Andrian Candu nu recunoaște Unirea și că a refuzat să organizeze o ședință festivă, dedicată Centenarului Unirii, la Chișinău, liberalii au refuzat să facă parte din delegația președintelui Parlamentului la București. Candu a spus, anterior, că invitația pentru evenimentul de mâine a fost acceptată de deputații democrați, popular-europeni și de liberal-democrați.

Mi-ar fi rușine să merg după tot ceea ce face aici Andrian Candu, să vorbesc în fața deputaților României. Eu mi-aș pune o paranja și m-aș ascunde să treacă 27 martie și pe urmă, ca un iepuraș, aș ieși undeva,” a declarat Mihai Ghimpu, președinte PL.

Mai mult, Mihai Ghimpu a condamnat „acțiunile Partidului Democrat față de istorie, identitate și limbă”. De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al PDM spune cădeclarațiile liderului PL trebuie privite în context electoral.

Pe ei îi interesează doar puterea și banul. Așa cum au îngropat miliardul, așa vor să îngroape și unirea,” a adăugat Ghimpu.

Sunt niște întrebări sensibile. Eu nu vreau să spun ceva de rău sau de bine. Sunt păreri diferite în cadrul partidului? – Problema în cauză chiar nu a fost discutată. Îmi imaginez că pot fi păreri diferite. De aceea, noi ne-am concentrat la moment asupra actului de guvernare,” a spus Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PDM.

Săptămâna trecută, după refuzul de a discuta în plen despre închirierea sălii de ședințe pentru un eveniment dedicat Unirii, deputații liberali au părăsit, în semn de protest, ședința Parlamentului. Mihai Ghimpu a anunțat că liberalii vor reveni abia după Unire. Atunci, democratul Marian Lupu le-a spus „Adio” și a precizat că „Unirea nu se va produce niciodată”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram