/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Actorii de la „Eugene Ionesco” cer ajutor statului. Din cauza sărăciei, artiștii abandonează teatrul

missing
26 martie 2018, ora 19:02

Petru Vutcărău scrie că la Teatrul „Eugene Ionesco”actorii activează în condiții inumane, cu salarii mizere. „Cu un acoperiș care curge, cu o fațadă care stă să se dărâme, cu o rețea de încălzire deteriorată, cu cabine pentru actori aflate la subsol, fără geamuri și fără aerisire,” a spus Petru Vutcărău, director artistic TEI.

11 actori din trupă stau în chirie și sunt nevoiți să lucreze încă în 2- 3 locuri în afară de teatru.

Dacă Ministerul le va spune ca statul nu are bani, Vutcărău propune o soluție. „În lume se spune că la Ministerul Culturii nu sunt bani, țara nu are bani. Da, n-are? N-are bani? Am înțeles acuma s-a votat în Parlamentul Republicii Moldova bugetul de 200 de milioane pentru a se construi arena sportivă. Eu cred că această arenă s-ar putea construi și cu 150 de milioane, iar 50 de milioane. Poate ne dați nouă 50 de milioane,” a adăugat Vutcărău.

Vutcărău susține că din cauza crizei, organizarea festivalului de „BiTEI” din acest an este sub semnul întrebării. Contactat telefonic, unul din consilierii ministrului Culturii, Monica Babuc, a spus că instituția va veni cu o reacție mai târziu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram