‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriPlantația de alun ecologic inițiată și dezvoltată de Svetlana Nițoreanu

Plantația de alun ecologic inițiată și dezvoltată de Svetlana Nițoreanu

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Femeile de Afaceri sunt energice, pozitive și puse pe fapte mari. Indiferent de domeniul în care activează, odată ce și-au stabilit anumite obiective, se vor dedica realizării acestora și nu se vor opri. Au demonstrat-o beneficiarele Business Academy for Women, gestionat de ODIMM.

„Am decis să deschid propria afacere în 2015. Soțul meu a fost cel care m-a susținut și m-a îndrumat în lumea business-ului. Cel mai greu mi-a fost să renunț la serviciul meu. Munceam la bancă și mi-a fost foarte greu să ies din zona de confort, dar în cele din urmă am reușit. Mi-am propus să mă implic în afacerile gestionate de familia mea, să diversific activitățile și să contribui la bunăstarea noastră comună. După realizarea unui studiu amănunțit de piață am hotărât să plantăm o livadă de alun. Am ales această cultură din mai multe motive. Condițiile climaterice din Republica Moldova sunt perfecte pentru a crește alunul. Acesta este mai puțin răspândit în țara noastră, comparativ cu nucul și migdalul. Nu este pretențios, iar fructele sale sunt ușor de păstrat. În acest an, am recoltat prima roadă și suntem foarte optimiști”, a spus Svetlana Nițoreanu, antreprenoare din orașul Căușeni.

La 38 de ani, este conducătorul companiei „Lanacomlux”, și crede în succesul afacerii, iar pentru aceasta realizează mai multe activități care să aducă plus valoare produsului finit. 

„Pentru a crește valoarea produselor am decis să obținem certificarea ecologică. Astfel, suntem printre primii producători de alune ecologice din Republica Moldova. Certificarea ne va permite și să exportăm alunele pe o piață mai mare. Pe viitor, planificăm construcția unei hale, în care să procesăm produsele noastre și să exportăm produse finite. Am participat la mai multe proiecte gestionate de ODIMM. Recent am beneficiat de instruire în cadrul Componentei I a Programului Business Academy for Women. Cunoștințele obținute și abilitățile primite ne vor ajuta să ieșim la export cu produsele noastre. Drept urmare a acestor instruiri, am demarat etapa de cercetare a potențialelor piețe pentru produsele noastre. Am identificat regiunea și deja am planificat o vizită de informare în acest sens”, a comunicat antreprenoarea.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. Buna ziua, am un alun foarte inalt care are frunzele cumplit de basicate si mi-e teama sa nu transmita boala celorlalti pomi fructiferi, exista un tratament, preferabil bio, pe care sa-l folosesc, avand in vedere ca nu-l pot stropi din cauza inaltimii, ceva la sol eventual!? Multumesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›