09:34:46 23.04.2024
Stiri

MILIOANE alocate: Când vom scăpa de gropile de pe străzile din Chișinău? Răspunsul responsabililor de la Primărie

Economie 26.03.2018 11:19 Vizualizări1522 Autor: Ziarul National
MILIOANE alocate: Când vom scăpa de gropile de pe străzile din Chișinău? Răspunsul responsabililor de la Primărie


Odată cu topirea zăpezii, la suprafață ies și numeroasele gropi de pe străzile capitalei care dar mari bătăi de cap șoferilor.

Autritățile municipale planifică să înceapă lucrările de reparație a străzilor din municipiul Chișinău chiar din această săptămână, pe drumurile care vor fi uscate.

„Ne propunem ca, într-o lună și jumătate - două, să reabilităm practic toate drumurile pe unde circulă transportul public. În paralel, vom lucra și în sectoare”, a anunțat astăzi Vitalie Butucel, șeful adjunct al Direcției municipale de Transport și Căi de Comunicație.

Pentru reparațiile curente ale drumurilor și aplicarea marcajului rutier, Primăria a alocat în acest an 135 de milioane de lei, de peste trei ori mai mult decât până acum.

Întrebat de ce în fiecare primăvara drumurile din capitală arată ca după bombardament, Butucel a spus că acestea sunt construite de zeci de ani și ar fi necesare „miliarde de lei ca să nu ne trezim în fiecare primăvară cu găuri”.

Primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, a calificat starea drumurilor de acum din Chișinău ca fiind „un dezastru”.

„Din păcate, în anii trecuți, lucrările executate au fost multe prea costisitoare decât s-a cheltuit în realitate. Sper că în acest an vor fi revăzute atât metodele de lucru, cât și procedura de transparență, dar și de corectitudine a executării lucrărilor pentru drumuri (...) Vom verifica, pentru ca aceste lucrări să fie de calitate și să dureze. Să nu mai avem marcaje fantome, dar care să dureze cel puțin un an - un an și jumătate”, a spus Silvia Radu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md