(video) Prioritatea „numărul 0” a Capitalei sunt drumurile. „Dacă n-o să fie delapidări de conturi, o să putem interveni la maximum”

Dacă curățenia este prioritatea cu numărul unu, starea drumurilor din municipiul Chișinău este prioritatea de pe locul 0. Silvia Radu a anunțat în cadrul ședinței Primăriei că în acest an, în Capitală vor fi reparați zeci de kilometri de drum, iar gropile vor fi acoperite.

„Să astupăm gropile, înțeleg că nu este posibil să reparăm prea mult, dar măcar gropile și trotuarele. Mai ales în cartiere, acolo de 10 de ani nu s-a intervenit. Drumurile sunt prioritatea zero acum”, a spus Silvia Radu în ședință.

După ce i-a dat cuvântul șefului Direcției Municipale de Transport, Vitalia Butucel, care a spus că în buget sunt bani pentru repararea a cel mult jumătate din drumurile care necesită intervenție, primara a declarat că dacă nu vor mai fi furați banii și dacă totul va fi realizat conform legii, cel puțin 2/3 din drumuri vor putea fi reparate.

„Dacă o să eficientizați costurile, trebuie să fie cel puțin 2/3 din drumuri reparat. E posibil dacă n-o să fie delapidări de conturi, dacă licitațiile o să fie corecte, o să putem interveni la maximum.”, a spus Silvia Radu.

Totodată, primara spune că va încerca să găsească bani din bugetele altor direcții. „Este importantă calitatea. Nu vom reuși reparații capitale peste tot unde ne propunem, dar cele pe care le facem trebuie să țină cel puțin un an și jumătate”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente